Úspechy žiakov SOA Prešov na SOČ

18.03.2005 Celý región

V školskom roku 2004 / 2005 sa študenti Súkromnej obchodnej akadémie, Petrovianska 34 v Prešove opätovne aktívne zapojili do Stredoškolskej odbornej činnosti...
V školskom roku 2004 / 2005 sa študenti Súkromnej obchodnej akadémie, Petrovianska 34 v Prešove opätovne aktívne zapojili do Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Tak ako v predchádzajúcich rokoch boli študenti zapojení do SOČ v týchto kategóriách: Politológia, právne vedy, Európska únia; Informatika; Ekonomika a riadenie a História.

Najlepšie práce zo školského kola postúpili na obvodnú súťažnú prehliadku, ktorá sa uskutočnila 16. marca 2005 v Prešove. Študenti prezentovali svoje práce pred odbornými komisiami. Po úspechu v minulom školskom roku v kategórii Politológia, právne vedy, Európska únia (2. miesto v obvodnom kole a 1. miesto v krajskom kole – Martin Vidumský), aj v tomto školskom roku dosiahli v tejto kategórii študenti Súkromnej obchodnej akadémie na Petrovianskej ulici, úspech – 1. a 2. miesto (Alena Juricová, Radka Mydlarčíková) a postúpili do krajskú súťažnú prehliadku SOČ. V ďalšej kategórii Ekonomika a riadenie úspešne reprezentovala školu Štefánia Tydorová, ktorá skončila na druhom mieste a taktiež postúpila do krajskej súťažnej prehliadky SOČ. Zároveň Michaela Sopkovičová skončila na 4. mieste. V ostatných kategóriách, ktorých sa študenti Súkromnej obchodnej akadémie na Petrovianskej 34 v Prešove zúčastnili, dosiahli 4. miesta (Anna Fiffíková, Michal Šatka). Študentov pripravovali pedagógovia našej školy: Ing. Peter Jaselský, Mgr. Juraj Kredátus a Mgr. Richard Pisarský. Úspechy študentov sú aj výsledkom kvalít pedagogického zboru, ktorý pracuje na škole a pripravuje študentov na základe moderných pedagogických zásad s použitím najnovších didaktických a metodických postupov vo výučbe. V týchto aktivitách budú študenti Súkromnej obchodnej akadémie na Petrovianskej 34 v Prešove pod vedením kvalifikovaných pedagógov pokračovať aj v budúcnosti.
 

Vyberte región